FLANDERS CLUB

Pro ty, kteří mají zájem o zasílání informací o nejdůležitějších událostech a zajímavých nabídkách z Flander.

Nejlepší recepty

Treska na vlámský způsob

Treska na vlámský způsob

Kabeljauw op Vlaamse wijze
 

4 plátky tresky (á 150 g)
3 cibule
100 g másla
1 citron
2 dcl bílého vína
lžička soli

Příprava:
Oloupanou cibuli nakrájejte na silnější kolečka. Na zpěněném másle poduste cibuli dokud nezesklovatí. Omyté kousky tresky prosolte, vložte do hrnce vytřeného máslem a přidejte připravenou cibuli. Na každý kousek tresky položte plátek citrónu a vše přelijte bílým vínem.
V předem vyhřáté troubě nechte péct cca 20 minut na 2400C.
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory se zeleninovou oblohou.

Dobrou chuť!

     
     
     
    © Flanderská turistická informační kancelář & Dutch Masters 2011