1 větší kuře
máslo
1 mrkev
1 pórek
celerová nať
1 větší cibule
svazeček petržele i s kořenem
1 l kuřecího bujónu
2 žloutky
Příprava:
Kuře naporcujte na osm kousků. Dno hrnce pečlivě potřete silnou vrstvou másla. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kostičky kromě očištěné petržele.
Dno hrnce pokryjte zeleninou, na ní položte kousky kuřete a opepřete. Vše přelijte kuřecím bujónem a na mírném ohni povařte cca 45 minut. Poté vyndejte měkké kořeny petržele, rozmixujte je v pyré a dejte zpět do hrnce. Do předehřáté polévkové mísy vyklopte žloutky a rozšlehejte je, za stálého míchání přilévejte bujón a přidejte zeleninu s kousky kuřete. Na závěr pokrm posypte nadrobno nakrájenou petrželí.
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory či pečivo s máslem.
Dobrou chuť!