FLANDERS CLUB

Pro ty, kteří mají zájem o zasílání informací o nejdůležitějších událostech a zajímavých nabídkách z Flander.

Nejlepší recepty

Kuře po gentsku

Kuře po Gentsku

Gentse waterzooi van kip
 

1 větší kuře
máslo
1 mrkev
1 pórek
celerová nať
1 větší cibule
svazeček petržele i s kořenem
1 l kuřecího bujónu
2 žloutky

Příprava:
Kuře naporcujte na osm kousků. Dno hrnce pečlivě potřete silnou vrstvou másla. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kostičky kromě očištěné petržele.

Dno hrnce pokryjte zeleninou, na ní položte kousky kuřete a opepřete. Vše přelijte kuřecím bujónem a na mírném ohni povařte cca 45 minut. Poté vyndejte měkké kořeny petržele, rozmixujte je v pyré a dejte zpět do hrnce. Do předehřáté polévkové mísy vyklopte žloutky a rozšlehejte je, za stálého míchání přilévejte bujón a přidejte zeleninu s kousky kuřete. Na závěr pokrm posypte nadrobno nakrájenou petrželí.

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory či pečivo s máslem.

Dobrou chuť!

     
     
     
    © Flanderská turistická informační kancelář & Dutch Masters 2011